Aktuellt

Aktuellt

BOKSLÄPP - Stickat från kust till kust
9 september, Stockholm

Fredagen den 9 sept blir det boksläpp med boksamtal hos Svensk Hemslöjd på Norrlandsgatan för "Stickat från kust till kust".

Mer information kommer!

Kurser & föreläsningar


STICKRETREAT 
16-18 augusti 2022, Stora Karlsö


Utforska Stora Karlsö och hitta inspiration till din stickning!
Bo fint i fyrbyn med helpension tillsammans med författaren Erika Åberg som leder några dagar i stickningens och inspirationens tecken. Dagarna på Stora Karlsö spenderar vi med vandring, stickning och inspirationspass där du som deltagare får tid att ta del av det storslagna landskapet, lära dig mer om Gotländsk Sticksöm, rita egna mönster och hitta egna färgskalor med inspiration av Stora Karlsö.

Evenemanget passar dig som vill utveckla din stickning självständigt - kanske planerar du ett särskilt projekt? Vi kommer att vandra över ön - fotografera, måla, teckna och sticka såklart! På Stora Karlsö kommer vi - utöver de gemensamma vandringarna som ingår i programmet - att gå mellan Fyrbyn där vi bor och Norderhamn där vi äter alla måltider. Det är bitvis oländig terräng så rejäla skor, kläder efter väder och promenadvana rekommenderas!

Observera att dagarna innebär ett omväxlande program med stickning, vandring och inspirationspass med några workshop och teoripass snarare än renodlad undervisning. Det finns tid för egen reflektion, kvällsdopp och vila.

Mer information och anmälan >>

Arr: Studieförbundet Vuxenskolan Gotland

-----------------

Sticka Konstepidemin 
2-4 september 2022, Göteborg

Kom på fullspäckad inspirationshelg på Konstepidemin i Göteborg med Anna Bauer och Erika Åberg!

Helgen går i färgens och mönsterstickningens tecken och vi inleder fredagskvällen med presentationer och ett samtal mellan oss kursledare om inspiration. Varför vi håller på, vad vi brinner för – hur vi tänker och gör. Under lördagen och söndagen går ni ett pass för Anna Bauer och ett för Erika Åberg.

Vi kommer att leta mönster och färger i närmiljön och fantasin, rita och sticka. Föreställande och ickeföreställande. Göra färgkartor och skissa för höstens och vinterns projekt.

På Erikas pass kan du välja att antingen bara samla inspiration, rita eller planera ett särskilt projekt eller så ritar du mönster till och påbörjar en halskrage eller ett par halvvantar. Under passet hos Anna blir det fokus på att mönstra och provsticka ett ok till en tröja!

Båda dagarna kombinerar du några av dina egna mönster och färger från Konstepidemin och vår helg. Vi avslutar på söndagen med att visa varandra - och så får ni höra lite om våra aktuella bokprojekt.

Du får en bekräftelse på din anmälan och i god tid före kursen kommer det mer information om vad du skall ta med dig och om helgens program.


Priset för härligheten är 2400 kr inkl fika!


Varmt välkommen hälsar Anna och Erika!
Anmälan till Anna Bauer: anna@annabauer.se

Sista anmälningsdag 1/8 


-----------------


Resor med Red Fox Travel


Under 2022 arrangerar Red Fox Travel flera resor med ull och vandringstema som jag leder. Anmälan är öppen och några av resorna är fullbokade! Hör ändå av dig till Elisabeth och ställ dig på reservplats om du är intresserad!


SHETLAND: Knitters & nutters!

Shetland extreme wool & walk

15-21 juli

Mer information och anmälan >>


FÄRÖARNA: Stickning, ull, färg, form & vandring
1-7 augusti

Mer information och anmälan >>


YORKSHIRE: Sticka och vandra I vår herres hage
19-26 september 

Mer information och anmälan >>


SHETLAND: Ullresa till SHETLAND WOOL WEEK

Följ med Johanna Wallin och Erika Åberg på stickretreat på Shetland. Det blir sex dagar fyllda med workshops, utflykter och allmänt sticknörderi blandat med besök på några av evenemangen som arrangeras under Shetland Wool Week.


27 september - 4 oktober

Mer information och anmälan >> 


FRÅN ÖST TILL VÄST 
Under några novemberdagar utforskar vi delar av västkusten, varvar inspirationspass och workshops med utflykter och besök.
12 – 17 november


Mer information och anmälan >> 

Resor 2023 

GOTLAND: Sticksöm, ull & natur

Under några marsdagar får du möta ett kargt och vackert Gotland som sjuder av liv! 
19-24 mars 

Mer information och intresseanmälan >>WALES: Vävning färg och form!

Inspirationsresa - bland annat med besök på mässan Wonderwool Wales
21-28 april 

Mer information och intresseanmälan >>YTTRE HEBRIDERNA: Ull, färg & vandring

Textil vandringsresa för dig med stort natur- och kulturintresse

20-28 maj 

Mer information och intresseanmälan >>

SHETLAND: Island-hopping med vandring och stickning

Sticka och vandra på Shetlands små, och mindre öar 
19-26 juli


Mer information och intresseanmälan >>