Aktuellt

Aktuellt

BOKSLÄPP - Stickat från kust till kust
15 november, Visby

Boksläppskalas på ön för "Stickat från kust till kust". Det blir bokprat, plaggvisning, signering och mingel hos Yllet. Vi bjuder på bubbel och tilltugg. Varmt välkommen! 


Yllet Inredning 
kl 17:30


Kurser & föreläsningar


AFTERNOON TEA
Stickat och bakat från kust till kust
25 november 2022, Folkared

Den 25:e november kl 15.00 bjuder vi in till en eftermiddag av ull, inspiration och Afternoon Tea med saltstänkta vindar och havets brus som fond. Erika berättar om processen och arbetet med boken, plaggen och helheten. Om ullen, platserna och färgerna. Alla plagg är med och Elisabeth har ordnat fint Afternoon Tea med koppling till alla platserna Erika tar med oss till - det blir bokprat, plaggvising och ull. 

Varmt välkommen!

Mer information och anmälan >>

-------------------------------------------

STICKA DIN EGEN PLATS
26-27 november 2022, Folkared

Under två dagar djupdyker du i en eller flera platser som har eller har haft stor betydelse för dig. Det kan vara en resa, en händelse, en person, en geografisk plats som berört dig eller kanske en plats där du spenderade mycket tid som barn. Med utgångspunkt i Erika Åbergs arbetssätt i hennes helt nya bok Stickat från kust till kust arbetar du utifrån ditt eget inspirationsmaterial fram mönster och färger att utveckla vidare. Det kan vara ett mönster för flerfärgsstickning, strukturmönster, mönster med lyfta maskor eller alltihop!
Det blir samtal om vad platser, personer, resor och situationer kan göra med vårt skapande, hur de kan bli synliga i det vi gör med stickningens olika aspekter.

Vi ritar mönster, provstickar och sätter samman färgkartor och arbetsmaterial. Vi kommer också att prata materialval, teknik och plagg utifrån plaggen i boken, hur de olika kollektionerna skiljer sig åt och tekniska finesser.


Varmt välkommen!

Mer information och anmälan >>


-----------------


Resor med Red Fox Travel


Under 2023 arrangerar Red Fox Travel flera resor med ull och vandringstema som jag leder. Anmälan är öppen och några av resorna är fullbokade medan andra än så länge bara är öppna för intresseanmälan! Skulle någon vara fulltecknad, så hör ändå av dig till Elisabeth och ställ dig på reservplats om du är intresserad!

GOTLAND: Sticksöm, ull & natur

Under några marsdagar får du möta ett kargt och vackert Gotland som sjuder av liv! 
19-24 mars 

Mer information och intresseanmälan >>WALES: Vävning färg och form!

Inspirationsresa - bland annat med besök på mässan Wonderwool Wales
21-28 april 

Mer information och intresseanmälan >>SHETLAND: Island-hopping med vandring och stickning

Sticka och vandra på Shetlands små, och mindre öar 
19-26 juli


Mer information och intresseanmälan >>FÄRÖARNA: Stickning, ull, färg, form och vandring
3-9 augusti

En resa för dig som vill vandra och är intresserad av stickning, kultur och natur. 

Mer information och intresseanmälan >>